< Terug naar overzicht

Meest succesvolle bedrijven gaan anders om met toptalent

Volgens recent onderzoek blijkt de veronderstelling dat succesvolle bedrijven meer toptalent in huis hebben foutief. Ze gaan echter wel op een andere manier om met toptalent: ze worden er bij elkaar geplaatst.

Bain & Company heeft een uitgebreid onderzoek georganiseerd naar de wijze waarop grote organisaties omgaan met talent. De onderzoekers constateerden dat succesvolle bedrijven procentueel net zo veel toptalenten hebben als andere organisaties, maar dat ze dat talent wel anders inzetten.

Gemiddeld blijkt 15 procent, of 1 op de 7 medewerkers, een toptalent te zijn (de A-players). Bij de best presterende organisaties is 16 procent van de medewerkers een toptalent, bij minder goed presterende organisaties 14 procent.

Zet A-players samen

De best presterende bedrijven zetten toptalent slim in: daar waar zij de grootste impact op het bedrijfsresultaat hebben. Functies die bepalend zijn voor het succes van de organisatie, worden in 95 procent van de gevallen door toptalenten ingevuld. Is marketing, bijvoorbeeld, zeer belangrijk voor het succes van de organisatie, dan zitten er op de marketingafdeling veel A-players. Toptalenten worden dus geconcentreerd binnen de organisatie.

Organisaties die minder succesvol zijn, verspreiden toptalenten over de organisatie. 1 op de 7 professionals is dan A-player, maar omgeven door minder getalenteerde collega’s.

Bron: Harvard Business Review (hbr.org) en PW De Gids (pwdegids.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen