< Terug naar overzicht

Meerderheid sollicitanten vindt checken van hun profiel op sociale media niet fair

Meer dan zes op de tien werkgevers zoekt extra informatie over kandidaten op sociale media. Bijna evenveel sollicitanten vinden dit echter niet fair, omdat hun profiel op sociale media niet representatief is voor hun professionele ervaring en competenties.

Dat blijkt uit een enquête van rekruteringsspecialist Robert Walters:

 • 64 procent van de werkgevers gebruikt professionele sociale media bij het maken van aanwervingsbeslissingen.

 • 25 procent zoekt informatie op sociale netwerken ter voorbereiding van het interview.

 • 35 procent gebruikt de gevonden informatie om een sollicitatie te evalueren.

 • 60 procent van de sollicitanten vindt het niet fair dat hun persoonlijk profiel geraadpleegd wordt, omdat het niet representatief is voor hun professionele ervaring en competenties.

 • 59 procent is echter wel bereid om zijn profiel te verwijderen of aan te passen en zich zo aantrekkelijker te maken voor potentiële werkgevers.


 • Zowel sollicitanten (43 procent) als werkgevers (50 procent) beschouwen rekruteringsconsultants als het beste geplaatst om hen te begeleiden bij het zoeken naar werk, dan wel een kandidaat. Slechts 13 procent van de sollicitanten geeft de voorkeur aan sociale media als zoekkanaal. Ook amper 13 procent van de werkgevers geeft de voorkeur aan sociale media om vacatures bekend te maken en 12 procent geeft de voorkeur aan jobsites.

  Niettemin maken sollicitanten veelvuldig gebruik van sociale media tijdens hun zoektocht naar werk. Niet zozeer om vacatures te vinden, maar om meer informatie te vinden over de bedrijfscultuur van potentiële werkgevers (67 procent) of om een sollicitatie-interview voor te bereiden (80 procent). Twee derde van de sollicitanten schakelen sociale media in om op de hoogte te blijven van er reilt en zeilt op de arbeidsmarkt.

  Bron: www.hrreview.co.uk

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen