< Terug naar overzicht

Meerderheid multinationals werkt nog altijd met verschillende payrollsystemen

Meer dan 5 procent van de multinationals heeft geen automatisch payrollsysteem en vertrouwt nog altijd op manuele loonverwerking. Bijna twee derde (65 procent) van de respondenten gebruikt verschillende payrollsystemen over verschillende landen heen. Dat leidt vanzelfsprekend tot inconsistentie, onnauwkeurigheid en een gebrek aan een globaal overzicht.

Meer dan 90 procent van de respondenten is overtuigd van de voordelen van één wereldwijd payrollsysteem. Toch werkt minder dan een derde (29 procent) van de multinationals effectief met één enkel systeem. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstenleverancier SD Worx bij vijfhonderd payrollbeheerders en HR-managers.

Het grootste probleem van payrollbeheerders in multinationals die met verschillende payrollsystemen werken, is de nauwkeurigheid van de systemen in de verschillende landen (56 procent). Het ontbreken van globale consistente afspraken, wat een impact heeft op het aanbieden van hoge servicelevels, is voor 42 procent van de respondenten een probleem.

Iets meer dan een derde (34 procent) geeft aan dat payroll te zwaar doorweegt in de kosten. Andere belangrijke zorgen zijn het tijdrovende partnerbeheer (29 procent) en een gebrek aan internationale rapporteringsmogelijkheden (20 procent).

Uit de rondvraag blijkt dus dat de meeste internationale organisaties niet beseffen dat ineffectieve payrollsystemen de kosten en complexiteit opdrijven, en zo een impact hebben op de bedrijfswinst. “Daarom zou dit op de agenda van het C-level management moeten komen en zou één enkel payrollsysteem deel moeten uitmaken van de businessstrategie”, besluit de studie.

Bron: SD Worx (sdworx.com)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen