< Terug naar overzicht

Meerderheid HR-managers doet tegenaanbod als werknemer wil weggaan

66% van de Belgische HR-managers zal een tegenaanbod doen wanneer een werknemer het bedrijf wil verlaten. Daarnaast worden vooral opleiding en ontwikkeling en flexibele werkuren ingezet als retentiemiddel.

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half. In België namen 200 HR-managers deel. Een tegenaanbod komt heel vaak voor wanneer een werknemer het bedrijf wil verlaten. 66% van de Belgische HR-managers zegt een tegenvoorstel te doen. Al hangt dit aanbod vaak samen met de specifieke implicaties die het vertrek van het personeelslid zou kunnen hebben.

24% doet een tegenbod als het vertrek van de medewerker operationele implicaties met zich meebrengt. 19% doet een tegenvoorstel als het vertrek financiële implicaties kan hebben. 15% doet alleen een tegenvoorstel als er mogelijke implicaties zijn voor het moreel van het personeel als de medewerker vertrekt. 9% doet steeds een tegenvoorstel en 34% doet dat nooit.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van de HR-managers kiest voor extra opleiding en ontwikkeling (45%) als personeelsretentiestrategie. 43% kiest voor flexibele werkuren en 32% van de ondervraagde HR-managers zet in op een competitieve vergoeding en voordelen. Maar ook loopbaanplanning (29%), en coaching en mentoring (28%) zijn veel voorkomende retentiestrategieën.

Bron: Robert Half

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen