< Terug naar overzicht

Meerderheid bedrijven biedt mogelijkheid tot deeltijds werken na zwangerschap

Het merendeel van de vrouwelijke medewerkers gaat na haar zwangerschapsverlof opnieuw aan de slag, al is dat meestal deeltijds of in een systeem van flexibele werkuren.

Dat blijkt uit een enquête van OfficeTeam, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in de tewerkstelling van tijdelijke administratieve profielen, bij 200 HR-managers in België.

Bijna negen op de tien ondervraagde HR-managers (86 procent) zegt dat meer dan de helft van de vrouwelijke managers terugkeert na haar zwangerschapsverlof. 81 procent zegt dat meer dan de helft van de vrouwelijke medewerkers terugkeren na hun zwangerschapsverlof.

Het merendeel van de medewerkers gaan na hun zwangerschapsverlof deeltijds aan de slag of genieten flexibele werktijden. Volgens 67 procent van de HR-managers gebeurt dit zeer vaak (12 procent) tot vaak (55 procent).

Vooral in Wallonië (70 procent) en Brussel (73 procent) zien HR-managers hun vrouwelijke medewerkers meer voor deeltijds werk kiezen. Slechts 58 procent van de HR-managers in Vlaanderen geven aan dat vrouwelijke medewerkers vaak kiezen voor deeltijdswerk na een zwangerschap.

Het merendeel van de bedrijven staat daar ook voor open. Meer dan de helft (54 procent) biedt medewerkers de mogelijkheid om deeltijds te werken na hun zwangerschapsverlof en 41 procent voorziet flexibele werkuren om nieuwe moeders te behouden. Andere initiatieven om de combinatie werk en gezin te vergemakkelijken, zijn kinderopvang op het werk (24 procent), thuiswerken (22 procent), zorgplannen voor het gezin (16 procent) en vouchers voor kinderopvang (15 procent).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen