< Terug naar overzicht

Meer werknemers krijgen een bedrijfswagen

Ondanks de crisis steeg het aantal werknemers met een bedrijfswagen het afgelopen jaar met 8 procent. Een bedrijfswagen blijft immers, ook na de nieuwe ecotaks, voordeliger dan een loonsverhoging.

Wie vorig jaar een bedrijfswagen wilde, moest minstens tot het middenkader behoren. Dit jaar volstaat een job op professional-niveau (boekhouder, marketeer,…). “Bijna de helft van deze werknemers rijdt met een bedrijfswagen. Dat is ruim 8 procent meer dan vorig jaar”, zegt Freddy Vlaeminck van Watson Wyatt in Jobat. De adviesorganisatie baseert zich op cijfergegevens van 265 bedrijven.

Gunstig fiscaal klimaat


De trend om steeds vlugger een bedrijfswagen te geven, is het gevolg van het gunstige fiscale klimaat voor bedrijfswagens. Een loonsverhoging beïnvloedt ook de bonus, de pensioenregeling en het vakantiegeld. Zo valt een bedrijfswagen al vlug voordeliger uit voor de werkgever.
Ook na de nieuwe ecotaks op basis van de CO2-uitstoot blijft een bedrijfswagen een interessant voordeel dat moeilijk te compenseren is door een brutoloonsverhoging.
Een werknemer met een brutojaarloon van 40.000 euro en een VW Golf 1.6 TDI als bedrijfswagen moet al 25 procent meer verdienen om het gemis van die wagen te compenseren.

Kleiner en groener


Opvallend is wel dat bedrijfswagens kleiner en groener worden. Ook hier is de ecotaks de verklaring. Vorig jaar was een Audi A4 de bedrijfswagen bij uitstek. Dit jaar is dat een Audi A3.
Er wordt ook langer met de wagens gereden. Vroeger werd een bedrijfswagen na 36 of soms zelfs na 24 maanden vervangen. Nu schommelt dat tussen de 48 en 60 maanden.

Bron: Jobat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen