< Terug naar overzicht

Meer werk voor jobstudenten deze zomer

Vier op de tien kmo’s zullen meer jobstudenten inschakelen tijdens de zomermaanden dan vorig jaar. De belangrijkste reden om jobstudenten in te schakelen: er is meer werk.

Dat blijkt uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 406 kmo’s. In 2013 waren er 427.052 jobstudenten aan de slag, leidt NSZ af uit de statistieken van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Een stijging met 1,5% in vergelijking met het jaar voordien.

41% van de kmo’s zegt tijdens de zomermaanden meer jobstudenten in te schakelen dan vorig jaar. Slechts een kwart zegt minder een beroep te zullen doen op studenten. De toegenomen hoeveelheid werk is de belangrijkste reden om jobstudenten in te schakelen.

91% van de ondernemingen is doorgaans tot steeds tevreden over de ingeschakelde jobstudenten en hun geleverde prestaties. Wat de taken van een jobstudent betreft, gaat het doorgaans om eenvoudige, administratieve klussen, zoals het invoeren van gegevens, telefonie, onthaal en dergelijke.

Ondanks het feit dat het systeem van studentenarbeid begin 2012 versoepeld werd, pleit een ruime meerderheid van de ondernemingen (82%) voor een verdere versoepeling, waarbij studenten per jaar gedurende 400 uren voor een voordelig RSZ-tarief mogen werken. Nu geldt dat tarief gedurende 50 dagen.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen