< Terug naar overzicht

Meer vrouwen nodig in alle lagen van de organisatie

Genderdiversiteit heeft een positieve impact op de bedrijfsresultaten, vooral wanneer vrouwen in alle lagen van de organisatie voldoende aanwezig zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup. Een onderzoek naar het verband tussen genderdiversiteit en de financiële resultaten van de organisatie toont aan dat diversiteit ruimer moet beschouwd worden als de aanwezigheid van vrouwen in het topmanagement.

Gallup vergeleek de financiële resultaten en de genderdiversiteit van 800 winkels en restaurants van een elektronicaketen en een restaurantketen. In de filialen met een grotere genderdiversiteit lag de omzetgroei gemiddeld 14% hoger dan in de filialen zonder een genderevenwicht. In de filialen van de restaurantketen met een evenwichtige gendermix was de kwartaalwinst 9% hoger.

Bij de vergelijking werd rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de locatie en hoelang het filiaal open was.

Volgens de onderzoekers leidt een grotere genderdiversiteit ertoe dat problemen vanuit verschillende invalshoeken bekeken wordt, wat leidt tot meer klantentevredenheid.

Bron: The Washington Post

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen