< Terug naar overzicht

Meer verdienen? Wijzig uw functietitel!

Een HR-directeur verdient 10% meer dan een personeelsdirecteur. Tot die vaststelling kwam de Britse tak van de internationale consultancy Hay Group. Als u nog eens een aanbod krijgt, let dan goed op de titel. Of overtuig desgevallend uw directiecomité om uw functietitel te wijzigen.

Uit een eerdere enquête van Hay bleek dat bijna zes HR-professionals dachten dat de functietitel er niets toe deed in relatie tot het loon. Daarop onderzochten de consultants de gegevens inzake functietitel, functieniveau en salaris van 10.000 HR-professionals in 400 Britse organisaties. Ze besteedden daarbij bijzondere aandacht aan inhoudelijk gelijkwaardige functies op het niveau van het middenmanagement. Het loon van een medewerker van de ‘personeelsdienst’ ligt dus gemiddeld 10% lager dan dat van de medewerker van een HR-departement die dezelfde rol speelt.


Natuurlijk is niet de functietitel de bepalende factor. ‘Personeelsdiensten’ zijn overwegend te vinden in de doorgaans minder betalende sectoren van de openbare diensten, de social profit en de kleinhandel. HR-departementen treffen we dan weer dominant aan in de oliesector, de financiële en de farmaceutische sector, de betere betalers dus.


Als u personeelsdirecteur heet, zal het veranderen van uw naam niet veel zoden aan de dijk zetten. Als u meer wilt verdienen, moet u uw geluk maar in een andere economische sector zoeken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen