< Terug naar overzicht

Meer vacatures in oktober

In oktober ontving de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) 24.481 vacatures ontvangen, 3,1 procent meer dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. Het aantal vacatures in het gewoon circuit ligt wel lager dan een jaar geleden. De stijging is vooral te danken aan het grotere aanbod aan studentenjobs en tijdelijke jobs.

In oktober 2013 ontving de VDAB 24.481 vacatures. Dat is 3,1 procent meer dan in oktober 2012. De jaar-op-jaar vergelijking is net als vorige maand positief. Het aantal vacatures in het gewoon circuit ligt nochtans lager dan een jaar geleden. Vooral het aantal vacatures voor studentenjobs en ook dat voor tijdelijke jobs liggen hoger.

Het aantal ontvangen vacatures tijdens de laatste twaalf maanden bedraagt 251.883. Dat is 6,6 procent minder dan in de vergelijkbare periode november 2011 – oktober 2012. Deze daling is echter al enkele maanden aan het vertragen: in september was het -7,5 procent, in augustus nog -10 procent. Het lijkt er op dat de vacaturemarkt langzamerhand uit het dal aan het klimmen is. Ook in de telling over twaalf maanden blijkt dat de vraag naar jobstudenten de sterkhouder is.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen