< Terug naar overzicht

Meer stress maakt Europese werknemers minder tevreden

Terwijl amper 53% van de Europese werknemers de werkomstandigheden in hun land als goed bestempelen, merkt 57% wel op dat de werkomstandigheden de voorbije vijf jaar erop achteruit zijn gegaan.

Dat blijkt uit een studie van Eurobarometer in de 28 lidstaten van de Europese Unie. Zo'n 53% van de Europese werknemers bestempelt de werkomstandigheden in hun land als goed. Toch zijn de meeste werknemers (77%) tevreden over hun eigen werkomstandigheden. Werknemers zijn vooral tevreden over de werkuren (80%), en veiligheid en gezondheid op het werk (85%).

Al zijn er grote verschillen tussen de lidstaten. 94% van de Deense werknemers is tevreden over zijn persoonlijke werkomstandigheden, daarna volgen de Belgische en Oostenrijkse werknemers (90%). 80% van de Denen, Luxemburgers, Finnen en Nederlanders omschrijven de werkomstandigheden in hun land als goed.

De Grieken zijn het minst tevreden over de werkomstandigheden in hun land (16%). Ook is minder dan de helft (38%) tevreden met zijn eigen werkomstandigheden. Maar ook Kroaten (18%), Spanjaarden (20%) en Italianen (25%) zijn niet tevreden over de arbeidsomstandigheden in hun land.

Uit de studie blijkt ook dat stress door 53% van de respondenten als het grootste risico wordt ervaren. Europese werknemers klagen dan ook steeds vaker over een hogere werklast, een hoger werkritme en lange werkdagen (meer dan 13 uur). Bijna de helft (40%) heeft geen flexibele werkregeling.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen