< Terug naar overzicht

Meer respons bij eerlijk sollicitatieproces

Een eerlijke en respectvolle selectieprocedure kunnen het werkgeversimago verbeteren. Een positieve ervaring met het sollicitatieproces zorgt voor meer vertrouwen in een organisatie. En dat zet ook andere talenten aan om te solliciteren.

Dit stelt Brigitte Geenen, die met haar proefschrift 'Managing Applicant Justice Expectations' onlangs tot doctor promoveerde aan de Nederlandse Open Universiteit. Ze onderzocht onder meer de invloed van communicatie tussen sollicitanten over de rechtvaardigheid van de personeelsselectie.

Potentiƫle talentvolle sollicitanten reageren eerder op een vacature wanneer zij van elkaar horen dat de selectieprocedure eerlijk en respectvol is verlopen en dat de resultaten van een selectietest op een zorgvuldige manier worden benut.

Door deze positieve communicatie groeit het vertrouwen in een organisatie en de verwachting dat ook zij eerlijk worden behandeld. Bovendien zullen sollicitanten daardoor gemotiveerder zijn en zal de faalangst tijdens het sollicitatiegesprek en de selectietest kunnen verminderen.

Het voordeel voor bedrijven is dat zij zo een beter zicht krijgen op de meest talentvolle kandidaten. Daar komt bij dat een positieve gemoedstoestand bij sollicitanten leidt tot minder klachten over de procedure en een beter imago van de organisatie als aantrekkelijke werkgever.

Bron: Personeelsnet.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen