< Terug naar overzicht

Meer openheid bij selecties EU-personeel

Het Europees bureau voor personeelsselectie EPSO gaat zorgen voor meer openheid in de procedure voor het aanwerven van EU-ambtenaren. Dat gebeurt op aandringen van de Europese ombudsman Nikiforos Diamandouros.

De ombudsman had aan de bel getrokken na klachten van een groot aantal sollicitanten over ongerechtvaardigde geheimhouding van de beoordelings- en selectiecriteria.

Meer transparantie


EPSO, het selectiebureau van de Europese instellingen, aanvaardt de opmerkingen en is bereid om evaluatiecriteria te onthullen en een analyse van individuele scores te verstrekken aan de sollicitanten, de potentiële Europese ambtenaren.
Er zullen ook nieuwe evaluatieformulieren ontwikkeld worden, die vanaf 2010 in gebruik zullen zijn. Ook de evaluatiecriteria voor mondelinge proeven zouden transparanter worden. EPSO neemt zich voor de aanbevelingen van de ombudsman geleidelijk over te nemen, zodat ze in 2010 volledig zijn ingevoerd.
Europees ombudsman Diamandouros is opgetogen met de voornemens van EPSO: “De nieuwe maatregelen zullen het vertrouwen van de bevolking in het professionalisme van de EU inzake rekrutering vergroten. Bovendien is dit ook een belangrijke stap naar een meer transparante administratieve cultuur.”

Korter en makkelijker


Afgelopen zomer maakte EPSO al bekend dat het vanaf 2010 kandidaten meer gaat beoordelen op hun eigen kennis en vaardigheden voor een bepaalde baan. De vele belangstellenden zouden dus geen loodzwaar examen meer voorgelegd krijgen over de EU-geschiedenis en gedetailleerde EU-regelingen.
EPSO besliste toen ook dat de wervingsprocedure geen twee jaar meer mocht duren. Men streeft naar een duur van nog hooguit vijf à negen maanden.

Bron: De Europese Ombudsman, ANP

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen