< Terug naar overzicht

Meer ongevallen door groener woon-werkverkeer

Steeds meer werknemers ruilen hun bedrijfswagen in voor een bedrijfsfiets. Een positieve evolutie, maar bedrijven en hun personeel staan te weinig stil bij de gevolgen op het vlak van veiligheid. Het aantal fietsongevallen van en naar het werk is de voorbije jaren dan ook sterk gestegen.

Heel wat bedrijven proberen hun medewerkers warm te maken voor milieuvriendelijke alternatieven voor de (bedrijfs)wagen. En dat loont. Uit de meest recente mobiliteitsbarometer van HR-dienstverlener Acerta blijkt dat de populariteit van de fiets zich verder zet met 26,37 procent fietsende werknemers in 2018, een stijging met 8,9 procent in vergelijking met 2017. Maar het groenere woon-werkverkeer leidt tot meer ongevallen en kwetsuren bij werknemers. Bij de helft van de woon-werkongevallen is vandaag een fietser betrokken.

Volgens verzekeringsmakelaar Marsh zijn werkgevers én werknemers zich vaak niet bewust van de consequenties op veiligheidsvlak. Zo zijn werknemers die hun bedrijfsauto inruilen voor een bedrijfsfiets, niet langer automatisch verzekerd voor schade aan derden. De meeste mensen kunnen gelukkig terugvallen op hun eigen familiale verzekering die de schade aan de tegenpartij dekt. Maar voor wie geen familiale verzekering heeft, kunnen de kosten bij een ongeval hoog oplopen. Omdat de fiets steeds meer gebruikt wordt en het aantal fietsongevallen bij woon-werkverkeer toeneemt, zal dat op termijn natuurlijk ook leiden tot hogere verzekeringspremies.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen