< Terug naar overzicht

Meer interesse in jobs bij overheid

Selor, het selectiebureau van de overheid, merkt een forse toename van de belangstelling voor jobs bij de overheid. Sinds de economische crisis zich echt manifesteert, is het aantal sollicitaties tot een vijfde gestegen.

Iedereen heeft het over de economische crisis en zijn negatieve effecten op de arbeidsmarkt. Selor, het selectiebureau van de overheid, ziet er ook de positieve kanten en kansen van in. Namelijk het aantrekken van profielen die in normale omstandigheden niet aan de overheid denken als werkgever. Het aantal sollicitaties stijgt de laatste maanden soms tot 20 procent, net zoals het aantal bezoekcijfers op de website met 25 procent.
Selor krijgt ook meer volk over de vloer op de jobbeurzen waar het selectiebureau aanwezig is. Vaak hoort het: “Ik denk ‘in deze tijden’ ook aan de overheid als werkgever.”
Toch is de werkzekerheid niet altijd de eerste motivatie. Naast deze factor bepalen de werk-levenbalans en het meewerken aan projecten met een grote maatschappelijke impact eveneens de top drie.

Stijging in cijfers


Selor ziet een stijging in het aantal sollicitaties voor statutaire jobs (jobs met een vaste benoeming) bij de overheid. Zo schreef zich 20 procent meer kandidaten in voor de selectie van penitentiair beambten in januari dit jaar in vergelijking met de cijfers van januari 2008.
Ook een selectie voor sociaal controleurs voor Sociale Zekerheid kent na één week al evenveel inschrijvingen aan Nederlandstalige kant en 20 procent meer inschrijvingen aan Franstalige kant dan de totaalaantallen van 2008.
Een absoluut cijfer kan Selor nog niet geven, omdat veel procedures nog lopende zijn en niet alle selecties exacte herhalingen zijn van selecties enkele jaren geleden. Wel ziet Selor ook een verhoging in het aantal personen dat spontaan hun cv ingeeft in de cv-databank en aanduidt dat ze interesse hebben in een contractuele job bij de federale overheid. Er is een verhoging zichtbaar van bijna vijfmaal meer inschrijvingen voor de laatste maanden van 2008 in vergelijking met 2007.

Zelfde knelpunten als de privésector


Hoewel er een stijging is voor bepaalde profielen, kampt de overheid ook met dezelfde problemen als de privésector. Bepaalde jobs geraken moeilijk ingevuld en hier gaat het om de klassieke knelpuntberoepen zoals IT’ers en ingenieurs. Deze blijven een gegeerd goed op de arbeidsmarkt. Het is echter wel mogelijk dat deze profielen vlugger aan de overheid denken dan in een rimpelloze periode.

Massale toestroom op jobbeurzen


Een minder cijfermatig argument, maar een sterke indicator is ook het aantal mensen dat Selor bezoekt op jobbeurzen. Selor bezoekt jaarlijks zo’n twintig jobbeurzen en merkt de laatste tijd dat er steeds meer vragen komen over jobs en carrièremogelijkheden bij de overheid.
De overheid is al enkele jaren opnieuw populair als werkgever en deze tendens wordt enkel sterker in tijden van crisis. Op die jobbeurzen krijgt Selor ook kwalitatieve input wat betreft de motivatie van de geïnteresseerden. En hier staat de werkzekerheid niet altijd op de eerste plaats. Evenzeer komt het aspect werk-levenbalans naar boven. De overheid doet heel wat inspanningen naar flexibiliteit. Zo kan een medewerker voor thuiswerk kiezen, kan hij zijn werkuren zelf bepalen en is er een vlotte verlofregeling.
Veel mensen kiezen ook voor de overheid omdat ze kunnen meewerken aan projecten met een grote maatschappelijke impact. Mensen willen zich nuttig voelen in hun job en het gevoel hebben dat ze anderen kunnen helpen.

Overheid perfecte werkgever voor generatie Y


Naast de al vermelde motivaties, gelden ook de opleidingskansen die de overheid biedt aan zijn medewerkers en extralegale voordelen, zoals een hospitalisatieverzekering en gratis woon-werkverkeer.
De overheid lijkt in veel opzichten een perfecte werkgever voor generatie Y (geboren na 1980). Deze geeft net om de bovenvermelde criteria. In die generatie Y onderscheiden zich ook verschillende types werkzoekenden. En Selor merkt dat naast de zekerheidszoekers ook meer en meer high potentials hun weg vinden naar een carrière bij de overheid. Hier ligt net één van de grote uitdagingen van de sociaaleconomische situatie: het aantrekken van profielen die in normale omstandigheden niet aan de overheid denken als werkgever. Selor stimuleert deze tendens en hoopt dat er een mooie kruisbestuiving komt tussen privé en overheid.

Uitdaging in de crisis: high potentials aantrekken en houden


Wat betreft het aantrekken van hogere of carrièregerichte profielen, doet de overheid ook inspanningen. Er zijn mogelijkheden om professionele ervaring te valoriseren. Zo is het loon voor ervaren profielen meer marktconform.
Voor starters zit de overheid nog steeds safe wat betreft verloning. Iemand met een masterdiploma start binnen de federale overheid met een nettoloon van 1600 euro per maand. Na zes jaar stijgt dit loon tot een kleine 1900 euro netto.

www.selor.be: populairder dan ooit


Een laatste indicator voor Selor is het aantal unieke bezoekers op zijn website. De periode november 2008 – januari 2009 kent 25 procent meer bezoekers op www.selor.be dan dezelfde periode 2007–2008. Selor doet ook meer moeite om de jobs bij de overheid beter voor te stellen door meer en meer te werken met rekruteringsfilmpjes en gerichte campagnes.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen