< Terug naar overzicht

Meer discriminatiemeldingen op het werk

In 2019 opende het centrum voor gelijke kansen Unia 657 nieuwe dossiers op het domein ‘werk’. Het gaat over 27,4 procent van alle dossiers. Dit is een sterke stijging in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar (+41,8 procent) en een stijging met 28,8 procent in vergelijking met 2017.

De belangrijkste criteria zijn de zogenaamde 'raciale' (28,0 procent), handicap (25,3 procent), gezondheidstoestand (14,5 procent), geloof of levensbeschouwing (12,4 procent) en leeftijd (8,7 procent). Opvallend is het steeds grotere aantal dossiers over het criterium 'gezondheidstoestand'. Dat blijft het op twee na vaakst vermelde in dossiers over discriminatie op de arbeidsmarkt (+89,2 procent in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar).

Dossiers over discriminatie op grond van leeftijd blijken dan weer af te nemen (-14 procent in vergelijking met 2018 en -15,6 procent in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar). Opvallend is dat Unia drie keer meer meldingen kreeg over discriminatie op grond van handicap dan in 2014. In vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar is dat aantal dossiers net niet verdubbeld.

Ten slotte zien we ook een toename van het aantal dossiers over geloof of levensbeschouwing: dat aantal ligt 71,4 procent hoger dan in 2018 en 41,6 procent hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Ongeveer 28,5 procent van de dossiers gaat over het aanwervingsproces, 24,8 procent over de werkorganisatie en de arbeidsomstandigheden, 20,1 procent over ontslag, 15,1 procent over arbeidsrelaties en pesterijen en 4,1 procent over kansen op promotie of opleidingen. Deze indeling per problematiek blijft in vergelijking met 2018 vrij stabiel.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen