< Terug naar overzicht

Meer dan helft Belgen te laat op werk door sneeuwval

De late winterprik zorgde er voor dat meer dan de helft van de Belgen dinsdagochtend te laat op het werk aankwam.

Uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 117 kmo’s blijkt dat gemiddeld 57 procent van alle personeelsleden die niet thuis werken, dinsdagochtend te laat op het werk aankwamen.

Andere werknemers kozen ervoor een dag thuis te werken. “Telewerken is niet overal mogelijk, maar biedt een mooi alternatief voor een sneeuwdag”, aldus Unizo. Uit een recente enquête bij 2682 ondernemers blijkt dat bijna één op de vier kmo’s thuiswerk systematisch toepast. 8 procent wil het in de nabije toekomst invoeren.

Unizo wijst ondernemers erop dat werknemers in principe hun recht op loon behouden als ze te laat of helemaal niet arriveren. De oorzaak moet wel helemaal buiten zichzelf liggen en onvoorzienbaar zijn. Als medewerkers mits enige inspanning in de mogelijkheid zijn om te komen werken, dan geldt het principe van overmacht niet.

“Op het werk kunnen geraken, is ook een belangrijke verantwoordelijkheid van de overheid. Ze moet alles in het werk stellen om de wegen sneeuwvrij te maken en het openbaar vervoer te laten functioneren”, benadrukt Unizo.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen