< Terug naar overzicht

Meer dan een miljoen buitenlandse werknemers willen Verenigd Koninkrijk verlaten na brexit

Maar liefst 47 procent van de hoogopgeleide buitenlandse werknemers in het Verenigd Koninkrijk wil binnen de 5 jaar het land verlaten.

Een onderzoek van accountancy-onderneming Deloitte, uitgevoerd bij 2242 buitenlandse werknemers uit de EU en daarbuiten in het Verenigd Koninkrijk, toont aan dat 36 procent van die werknemers tegen 2022 wil vertrekken. 26 procent wil al tegen 2020 het land verlaten. Bij de groep hoogopgeleiden ligt dat percentage nog hoger: daar wil bijna de helft binnen de 5 jaar weg uit het Verenigd Koninkrijk.

Onzekerheid

Eén van de hoofdredenen voor de vertrekplannen is de onzekerheid na de brexit. Premier May is weliswaar van plan om EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk een ‘gevestigde status’ toe te kennen en hen het recht geven om in het land te blijven eens de brexit volledig afgerond is. Maar dan moeten Britten die in de EU verblijven wel dezelfde deal krijgen. En daar blijft nog veel onzekerheid over bestaan.

En in tijden van onzekerheid zijn de werknemers met veelgevraagde vaardigheden de eersten die hun cv beginnen rondsturen.

Automatisering

Waar nieuwe immigratie en bijscholing een exodus van hoogopgeleiden kunnen opvangen, helpt automatisering om jobs voor laagopgeleiden in te vullen.

Automatisering begint de hele professionele wereld te transformeren. De brexit heeft geen invloed op de oorzaken van deze transformatie, maar verandert wel de manier waarop ze het best kunnen worden ingezet. Indien goed aangepakt, kan dit een gouden kans zijn voor de werknemers en de productiviteit in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: De Morgen (demorgen.be) en The Independent (theindependent.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen