< Terug naar overzicht

Meer dan 74 miljoen jongeren werkloos wereldwijd

De aarzelende economische groei leidt niet tot meer jobs. In 2013 waren er wereldwijd bijna 202 miljoen werklozen wereldwijd. Dat zijn er vijf miljoen meer dan een jaar geleden. Dat komt overeen met een werkloosheidsgraad van 6%.

Dat blijkt uit het pas gepubliceerde rapport ‘Global Employment Trends 2014’ van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). In 2013 waren er wereldwijd bijna 202 miljoen werklozen. Dat zijn er vijf miljoen meer dan in 2012. Anders gezegd: 6% van de wereldbevolking is werkloos.

Vooral jongeren (tussen 15 en 24 jaar) zijn het grootste slachtoffer. 74,5 miljoen jongeren wereldwijd zijn werkloos of 13,1%. Dat is meer dan tweemaal zo veel dan bij de oudere bevolking. IAO verwacht dat het aantal werkzoekenden met meer dan 13 miljoen zal toenemen tegen 2018.

De organisatie verwijst naar de huidige besparingsmaatregelen in de ontwikkelde economieën die een versnelde toename van de groei van de arbeidsmarkt verhinderen. Ook het soepele monetaire beleid van veel landen heeft niet geleid tot aanzienlijke investeringen in de reële economie. “Met de huidige tendensen kunnen er tot 2018 elk jaar 40 miljoen nieuwe banen gecreëerd worden. Dat is echter minder dan wat nodig is om het toenemende aantal jaarlijkse intreders op de arbeidsmarkt op te vangen”, zegt IAO.

Uit het rapport blijkt ook dat 23 miljoen mensen alle hoop op werk hebben opgegeven en zich terugtrokken uit de arbeidsmarkt.

Bron: IAO

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen