< Terug naar overzicht

Meer dan 4000 vacatures in industrie en logistiek

De industrie en logistiek hebben de volgende jaren vacatures voor ruim 4000 jobs in Antwerpen-Waasland. Vooral de vraag naar geschoolde technici en ingenieurs is groter dan het aanbod. Voor laaggeschoolden blijken er maar weinig jobs te zijn.

Een recente enquête van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport stelt vast dat er op de arbeidsmarkt een schrijnend tekort is aan afgestudeerden met een technische of logistieke vorming. Zo zijn er in onze regio jaarlijks 500 ingenieurs nodig, terwijl het onderwijs er slechts 200 aflevert. Voorts blijkt dat er nog maar weinig jobs voor laaggeschoolden zijn.

In totaal namen zo’n 130 bedrijven deel aan de enquête, samen goed voor meer dan de helft van de totale tewerkstelling in deze sectoren.

Uit de enquête blijkt dat de industriële en logistieke sector een grote honger hebben naar het vinden van voldoende geschikte arbeidskrachten. De komende 2,5 jaar is er behoefte aan 4010 nieuwe medewerkers: 2318 binnen de industrie en 1692 binnen de logistieke sector. Ook dit jaar zijn er nog 1573 openstaande vacatures.

De industrie zoekt vooral technici: procesoperatoren, buizenfitters, onderhoudsmecaniciens, meet- en regeltechnici en lassers. Daarnaast is ook de vraag naar industriële en burgerlijke ingenieurs groot: 977 ingenieurs voor de komende 2,5 jaar.

De logistieke sector heeft naast de hoge nood aan technische profielen zoals heftruckchauffeur en onderhoudsmecanicien, ook een belangrijke vraag naar algemeen operationeel en commercieel bedienden.

Negatief beeld


De enquête toont duidelijk aan dat meer jongeren technische richtingen moeten kiezen. De vraag naar technici en ingenieurs is groter dan het aanbod. Ook moet de studierichting Logistiek Management meer aandacht krijgen.

Het (onterechte) negatieve beeld dat heerst over technische opleidingen en werken bij de industrie of haven verklaart deels het tekort aan arbeidskrachten.

Voorts blijkt dat er in bepaalde richtingen een groot verschil is tussen de competenties verworven in het onderwijs en de competenties die de arbeidsmarkt nodig heeft. Werkgroepen binnen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland onderzoeken nu of bestaande opleidingsprofielen moeten worden bijgestuurd.

Bron: Voka

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen