< Terug naar overzicht

Meer controles op leeftijdsdiscriminatie in uitzendsector gevraagd

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) vraagt meer externe controles op leeftijdsdiscriminatie in de uitzendsector. De aanleiding is een undercoverreportage van het VRT-programma Volt, waaruit blijkt dat sommige uitzendkantoren bereid zijn om, indien gevraagd, geen vijftigplussers in aanmerking te nemen.

Het Centrum veroordeelt de praktijken van leeftijdsdiscriminatie en roept de uitzendsector en de overheid op om discriminerende bedrijven hard aan te pakken. In de uitzending kondigde Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) alvast meer controles aan.

In oktober 2011 werd nog een cao goedgekeurd met een gedragscode voor consulenten na een aanbeveling van het Centrum. Die kwam in een stroomversnelling na een vorige Volt-reportage over discriminatie in de uitzendsector.

“Zonder opnieuw alle uitzendkantoren over dezelfde kam te scheren, zou je dan toch wel denken dat de sector garant zou staan voor een correcte toepassing van zijn eigen gedragscode. Dat blijkt dus helemaal niet het geval te zijn”, reageert Jozef De Witte, directeur van het Centrum.

De Witte wijst erop dat het Centrum vorig jaar 98 dossiers opende over mogelijke leeftijdsdiscriminatie. “Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Bij arbeidsgerelateerde meldingen gaat het vooral over 45-plussers die gediscrimineerd worden in hun zoektocht naar een nieuwe job.”

Bron: De Morgen/De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen