< Terug naar overzicht

Meer activiteit bij de meeste HR-dienstverleners

De meeste activiteiten (uitzendactiviteiten, sourcing, opleiding, werving en selectie) binnen sectorfederatie Federgon groeiden het voorbije kwartaal. Toch wijzen de vooruitzichten op zwakke aanwervingsintenties op de heel korte termijn.

Dat blijkt uit het kwartaalrapport van sectorfederatie Federgon. Ondanks de zwakke conjunctuur nam de werkgelegenheid toch licht toe met 0,1%. “De vooruitzichten voor de komende maanden zijn evenwel van die aard, dat op de arbeidsmarkt toch rekening moet worden gehouden met eerder zwakke aanwervingsintenties op de heel korte termijn”, zegt Paul Verschueren, directeur Research & Economic Affairs van Federgon.

Ondanks de verzwakking van de economische groei, was het voor de meeste activiteiten binnen Federgon een vrij aardig tweede kwartaal. De uitzendactiviteit kende zowel op jaar- als op kwartaalbasis een gevoelige groei. Alleen het bediendesegment in Brussel bleef enigszins achter.

De vraag naar meer gespecialiseerde sourcing had een licht positieve invloed op de activiteiten binnen projectsourcing (+1,9%) en gaf een vrij sterke impuls aan interim-management (+11,5%). De private commerciële dienstenchequebedrijven lieten in het tweede kwartaal een toename van het volume met +2,8% optekenen, een licht hogere groei dan de globale markt.

Ook bij de sector Recruitment, Search & Selectie (RSS, +1,5%) en de private opleidingsverstrekkers (+9%) was er voor het eerst sinds lang een (bescheiden) toename van de activiteiten.

Het aantal gestarte outplacementbegeleidingen daalde licht op jaarbasis (-5,2%), vooral als gevolg van een sterke daling van het aantal individuele begeleidingen.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen