< Terug naar overzicht

Meer aandacht voor welzijn verhoogt motivatie

Meer aandacht voor gezondheid en welzijn van de werkgever doet niet alleen het korte ziekteverzuim dalen, het leidt ook tot gelukkigere en tevreden werknemers. En gelukkige werknemers blijven langer.

Dat blijkt uit een enquête van Investors in People bij ruim 3000 Britse werknemers. 80% van de respondenten zegt dat ze zich positiever zouden voelen tegenover hun werkgever als ze meer voordelen genieten op het vlak van gezondheid en welzijn, zoals flexibele werkuren (43%), een gezondheidsverzekering (41%) of dagelijks vers fruit (10%).

Een derde van de werknemers die zich als ‘ongelukkig op het werk’ omschreven, bleven vaker een dag ziek thuis, tegenover een vijfde van de werknemers die zich als ‘gelukkig’ omschreven.

Meer dan de helft (54%) beweert dat hun werkgever geen aandacht besteedt aan de gezondheid en het welzijn van de werknemers. De helft van deze werknemers zegt dan ook dat ze weinig gemotiveerd zijn en sneller geneigd zijn een snipperdag te nemen. Eén op de vijf respondenten geeft toe zich al minstens één keer onterecht ziek gemeld te hebben het voorbije jaar, terwijl 5% dat meer dan vijf keer gedaan heeft.

Bron: IiP

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen