< Terug naar overzicht

Meer 50-plussers tewerkgesteld in 2008?

Europese bedrijven lijken hun ogen te hebben geopend voor de demografische uitdaging van de verouderende en slinkende beroepsbevolking. Vergeleken met een jaar geleden, analyseren meer bedrijven vandaag leeftijdsstructuren en zijn ze meer bereid om oudere werknemers in dienst te nemen. Dit meldt het Adecco Institute na onderzoek bij Europese bedrijven.

Meest opvallende vaststelling: Europese bedrijven willen meer ouderen aanwerven. 16% van de ondervraagden wil dit jaar meer 50-plussers aannemen dan in 2007. De groep die dit jaar minder oudere werknemers wil aanwerven, daalt van 42% (vorige studie) tot 34%.

Een en ander komt naar voren uit de tweede Demographic Fitness Survey, een grootschalig onderzoek bij Europese bedrijven naar demografische verandering. Die jaarlijkse studie, uitgevoerd door het Adecco Institute, werd uitgevoerd bij 2506 bedrijven in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Later dit jaar zal het Adecco Institute, net als vorig jaar, ook de situatie bij de Belgische bedrijven onder de loep nemen.

Het onderzoek onthult ook minder positieve zaken. Zo wordt op een schaal van 100 tot 400 punten de bereidheid van bedrijven uitgedrukt om met de verouderende beroepsbevolking om te gaan. Deze index, samengesteld op basis van interviews, bestaat uit vijf factoren: carrièremanagement, levenslang leren, kennis-, gezondheids- en diversiteitsmangement. De Europese bedrijven scoren gemiddeld 182. Geen al te best resultaat. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk scoren 186, Italië 182, Spanje 180 en Frankrijk 174. In vergelijking met vorig jaar is vooral de houding van de Duitse en Franse bedrijven verbeterd.

Geen enkel land haalt dus een bevredigende score, maar toch is men bij de Adecco-denktank positief gestemd. In de eerste plaats heeft de studie de bedoeling om bedrijven wakker te schudden. Blijkbaar lukt dat wel. Meer bedrijven analyseren nu leeftijdsstructuren van hun personeel: vorig jaar deed slechts een derde van de bedrijven zo’n analyse, nu 40%. Bedrijven zouden ook meer open staan tegenover oudere werknemers, en zich meer engageren wat betreft vorming en opleiding.

De Europese bedrijven erkennen ook de ernst van de demografische uitdaging. Meer dan de helft (53%) zet de vergrijzing in hun top drie van bekommernissen. Men is even bezorgd over de globalisering en de technologische vooruitgang. Tussen de landen onderling zit wel veel verschil. Terwijl 70% van de Duitse bevraagden de vergrijzing ziet als één van de grootste uitdagingen, is maar 32% van de Britten die mening toegedaan.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen