< Terug naar overzicht

Medewerkersbetrokkenheid grootste uitdaging

Het aantrekken en behouden van medewerkers, performantiemanagement en het managen van de bedrijfscultuur zijn de belangrijkste uitdagingen voor HR. Het belonen van medewerkers voor hun betrokkenheid gebeurt vooral via het erkennen van hun prestaties.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Society for Human Resource Management (SHRM) bij 770 HR-managers van organisaties met meer dan 500 medewerkers.

Bijna twee derde (63 procent) van de organisaties geeft aan dat de betrokkenheid van medewerkers een grote uitdaging is, gevolgd door het behoud van personeel (57 procent) en effectief performantiemanagement (51). Maar ook het aantrekken van medewerkers (49 procent) en het managen van de bedrijfscultuur (45 procent) zijn uitdagingen.

Minder dan de helft van de organisaties (42 procent) meet de betrokkenheid van het personeel. De meest gebruikte methode hiervoor is een personeelstevredenheidsonderzoek (66 procent), exit-interviews (65 procent) en het bijhouden van verloopcijfers (60 procent).

Organisaties die de betrokkenheid van medewerkers meten, belonen hun medewerkers vaker op basis van prestaties. Bovendien erkennen en waarderen managers bij deze organisaties de prestaties van medewerkers.

76 procent van de organisaties hebben een programma voor de erkenning van medewerkers, nog eens 5 procent is van plan zo’n programma het komende jaar in te voeren.

Anderzijds meet slechts 15 procent de opbrengsten van hun erkenningsprogramma’s. De organisaties die zeggen dit te meten, doen dit door het bekijken van retentiecijfers (74 procent), de financiële resultaten van de organisatie (61 procent) en de productiviteit van medewerkers (60 procent).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen