< Terug naar overzicht

Medewerkers ergeren zich aan de temperatuur op de werkvloer

De geschikte temperatuur op de werkvloer, het is niet enkel deze zomerse dagen een verlangen van heel wat medewerkers. Volgens een recent onderzoek is de ruime meerderheid van de beroepsbevolking immers ontevreden over de temperatuur op de werkplaats.

Uit de studie ‘Wetten van de Werkvloer’ bij 1000 Nederlandse werknemers, bleek dat 14% het elke dag zo koud heeft, dat er een sjaal wordt gedragen, 17% klaagt dan weer over de hitte omdat de verwarming gewoon aan blijft staan. In bijna de helft van de gevallen is het te warm of te koud in de werkruimte.

De helft van de ondervraagden verklaarden heel gevoelig te zijn voor omgevingsfactoren. Zij geven dan ook aan dat de temperatuur op het werk de productiviteit sterk beïnvloedt. Eén derde verklaart dan weer dat het klimaat op de werkvloer enigszins invloed heeft op de werkprestaties, al is het alleen al omdat er onderling veel over wordt gepraat.

Driekwart kan temperatuur niet zelf regelen 

De temperatuur op het werk is ook een geliefd gespreksonderwerp. Driekwart van de ondervraagden geeft aan dat er regelmatig wordt geklaagd over het klimaat, wat niet bij iedereen in goede aarde valt. 17% zegt zich sterk te ergeren aan het gezeur van collega’s.

De oorzaak ligt mogelijk in het feit dat driekwart van de werknemers de temperatuur niet zelf kan aanpassen. 1 op de 3 ondervraagden heeft te maken met een klimaatbeheersingssysteem, nog eens een derde past alleen de temperatuur aan in overleg met collega’s.

Bij ruim 1 op de 10 werknemers verbiedt de werkgever het om de temperatuur aan te passen. Slechts 14% geeft aan dat het klimaat altijd goed geregeld is en dat er dus geen reden is om te klagen.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen