< Terug naar overzicht

Medewerkers blijven gehecht aan hun werkgever

De meeste Belgische medewerkers blijven zich zorgen maken over hun job. Het behoud van de job is, Europees gezien, de grootste bekommernis, na loon en de tijd besteed aan het werk. Bovendien is één op de twee werknemers pessimistisch over zijn kansen om een job te vinden als hij zijn huidige job zou verliezen. Tegelijk blijven de verwachtingen op het vlak van beloning groot.

Dat blijkt uit een enquête over welzijn en motivatie van Edenred bij werknemers uit acht Europese landen (Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Spanje, Italië, Zweden en Portugal). In totaal 8800 werknemers namen online deel, van wie 800 in België.

De meeste Belgische werknemers maken zich nog altijd zorgen over hun job. Het 'behoud van de job' blijft de grootste bekommernis (44%), voor 'het loon' (31%) of 'de tijd besteed aan het werk' (25%). Bijna één werknemer op de twee zegt pessimistisch te zijn over zijn kansen om een job te vinden als hij zijn huidige job zou verliezen. Anderzijds zijn Belgische werknemers optimistisch over hun eigen professionele toekomst in het bedrijf (66%) en over de toekomst van zijn bedrijf (71%).

De intentie om bij zijn huidige werkgever te blijven, is dan ook groot: 68% heeft niet de intentie dit jaar een andere werkgever te zoeken.

Talentmanagement en doorgroeimogelijkheden
Hoewel weinig werknemers plannen hebben een andere werkgever te zoeken, vinden medewerkers dat hun werkgever te weinig aandacht heeft voor talentmanagement (36%) of voor het bijschaven van vaardigheden (32%). Slechts 49% is tevreden over de doorgroeimogelijkheden en over de toegang tot opleidingen (59%).

Belgische werknemers zijn dan weer wel tevreden over de werksfeer (73%) en over de materiële werkomstandigheden (71%). Toch blijven de werklast en het stressniveau een pijnpunt. 78% van de medewerkers vindt dat hij te veel tijd in het werk steekt, bij managers stijgt dit tot 86%.

54% vindt dat hij veel energie in zijn werk steekt. Bij managers is dat 70%. Meer dan een derde van de medewerkers geeft een stressscore van 8 tot 10 (de gemiddelde stressscore is 6,5 op 10).

Het gevoel niet erkend te worden voor de inspanningen die men levert, blijft groot: 60% is tevreden over de erkenning van zijn inspanningen en 61% over zijn vaste loon.

Vervaging werk- en privétijd
Europees blijft loon de grootste bekommernis (40%), gevolgd door het behoud van de job (38%) en de tijd besteed aan het werk (36% voor managers en 47% voor topmanagers).

Niet alleen in België is de bereidheid om zijn huidige werkgever te verlaten klein. Dat is ook zo in de andere landen. 62% van de Duitsers heeft geen plannen om dit jaar van werkgever te veranderen, net als 63% van de Italianen en 61% van de Spanjaarden. 

De Fransen zijn de minst gemotiveerde medewerkers: 38% zegt niet gemotiveerd te zijn. Het Europese gemiddelde is 29%. Bovendien zijn de Fransen ook het minst tevreden over de erkenning die ze krijgen voor hun inspanningen (52% versus 46% in Europa) en met het respect dat ze van hun werkgever krijgen (43% versus 33%). Anderzijds zegt 75% van de Franse werknemers dat ze te veel tijd steken in hun werk, dat is 5 procentpunten lager dan het Europese gemiddelde (80%).

Het gebruik van nieuwe communicatiemiddelen mag dan wel een positieve impact hebben op de werkomstandigheden, toch zorgen ze ervoor dat de grens tussen werk en privé steeds meer vervaagt. 67% van de Europese werknemers zegt ook buiten de werkuren te werken en 62% zegt met privézaken bezig te zijn tijdens de werkuren.

Het meest opmerkelijke is wel dat 39% van de Europese werknemers de pogingen van hun werkgever om nieuwe vormen van werken te introduceren als onvoldoende bestempelt. Bij 36% scoort het welzijn op het werk negatief en 28% is niet tevreden over de geboden flexibiliteit.

Bron: Edenred

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen