< Terug naar overzicht

Medewerkers behouden en vinden is grootste kopzorg voor 2020

Ruim twee derden van een werkgeverspanel zijn bezorgd om hun goede krachten in 2020 te verliezen. Maar ook de arbeidskrapte zal in 2020 de rode draad blijven in de HR-strategie van bedrijven. Goede mensen vinden en de inzetbaarheid van de huidige medewerkers verbeteren, zijn de andere twee grote HR-uitdagingen voor 2020 volgens werkgevers.

 

Zes op tien werkgevers zegt vandaag geen problemen te ondervinden om medewerkers blijvend te engageren. Maar 68 procent van de respondenten zet retentie in de top drie van hun uitdagingen voor 2020: ze zijn bezorgd dat ze de juiste mensen niet meer zullen kunnen houden in 2020. De twee andere meest genoemde uitdagingen zijn ‘instroom van nieuwe medewerkers’ (genoemd door 46 procent) en ‘de inzetbaarheid van medewerkers verbeteren’ (39 procent). Dat blijkt uit een enquête onder werkgevers door HR-dienstenleverancier Acerta naar de HR-uitdagingen voor het komende jaar.

Toch is een op drie bedrijven niet actief bezig met retentie. Van de 30 procent die het vandaag moeilijk vindt om personeel aan zich te binden, bekent 30 procent dat ze er op dit moment eigenlijk nog geen acties voor ondernemen. Wie wel acties voor retentie onderneemt, doet dat vooral voor bedienden.

Instroom anderstaligen

Instroom van nieuwe medewerkers stippen werkgevrs aan als tweede grootste uitdaging voor 2020. Een kwart zegt bij vacatures nu al een systematisch tekort aan kandidaten vast te stellen. Werkgevers zijn zeker ook bereid niet-Belgen, nieuwe Belgen en anderstaligen aan te werven. Als de job maar ingevuld geraakt, klinkt het. Drie op tien (32 procent) van de respondenten heeft vandaag meer dan een vijfde niet-Belgen, nieuwe Belgen of anderstaligen in dienst. Maar die cijfers gaan over arbeiders. De verhouding is onder bedienden nog lang niet bereikt: zes op tien van de werkgevers hebben minder dan vijf procent niet-Belgen, nieuwe Belgen of anderstaligen in dienst.

Inzetbaarheid

De arbeidskrapte zal ook in 2020 niet opgelost zijn. De juiste personen vinden en houden, blijft dus een grote uitdaging. Maar er is nog een andere gezonde HR-reflex die bedrijven best uitspelen, namelijk zorgzaam omgaan met het talent en het potentieel dat ze wel in huis hebben. Als ze willen streven naar een maximale inzetbaarheid van de werknemers die er al zijn, dan moeten ze ervoor zorgen dat zij vaardigheden verwerven die ze vandaag nog missen om ook in de toekomst inzetbaar te blijven. Dat dit nodig is, beseffen werkgevers maar al te goed: zo goed als geen enkele werkgever (2 procent) meent te kunnen voortdoen met wat hij vandaag aan vaardigheden in huis heeft.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen