< Terug naar overzicht

Medewerker schreeuwt om waardering

Belgische werknemers gaan massaal gebukt onder werkstress en ervaren een tekort aan waardering. De helft van de Belgen zegt meer stress te hebben dan vijf jaar geleden. Dat is vooral te wijten aan te veel werk.

Dat blijkt uit een studie van trendonderzoekbureau Trendhuis en het Europees Sociaal Fonds-Agentschap Vlaanderen (ESF) bij 4000 Belgen. Bijna de volledige bevolking kampt met stress. De helft van de Belgen zegt zelfs meer werkstress te hebben dan vijf jaar geleden.

De grootste stressfactoren zijn een teveel aan werk (58 procent), de combinatie van werk en gezin (43 procent), een gebrek aan waardering (39 procent), slecht management (34 procent) en onvoldoende carrièrekansen (31 procent). Maar ook het groeiende mobiliteitsprobleem zorgt voor stress.

Om hun stress te verlichten, hopen acht op de tien Belgen op glijdende werkuren en bijna zes op de tien wil meer kunnen thuiswerken.

Walen blijken meer werkstress te ervaren dan Vlamingen. Zij klagen ook vaker over slecht management, slechte werkomstandigheden en een gebrek aan carrièrekansen.

De overgrote meerderheid (95 procent) wil waardering krijgen van zijn werkgever, maar slechts twee derde krijgt die ook. Een derde van de Belgen voelt zich onvoldoende gewaardeerd door zijn werkgever.

Belgen vullen diversiteit op een aparte manier in. Driekwart van de Belgen vindt dat ouderen en andersvaliden voldoende arbeidskansen moeten krijgen. Opvallend is echter dat bijna een vijfde (17 procent) van de Belgen vindt dat allochtonen geen gelijke kansen verdienen op de arbeidsmarkt. Tot slot wil driekwart van de bevolking wil een werkgever die investeert in sociale projecten en zorg draagt voor de planeet.

Generatieverschillen


De studie legt enkele verschillen tussen de verschillende generaties bloot. Zo willen zes op de tien jongeren (tussen 20 en 35 jaar) carrière maken, dat is meer dan de andere generaties. Maar de helft vindt dat ze te weinig promotiekansen krijgen op het werk. De helft wil dan ook ooit een volledig andere job uitoefenen.

Zeven op de tien hopen creatieve projecten te mogen doen buiten het normale takenpakket. Bovendien is de helft van de jongeren bereid om in het weekend te werken als de werkgever dat eist.

Twee op de drie Belgen uit de leeftijdsgroep 36- tot 50-jarigen klagen over een te grote werkdruk. Bijna twee op de drie zeggen meer werkstress te hebben dan vijf jaar geleden. Zeven op de tien willen extralegale voordelen zelf kunnen kiezen, zodat ze hun leven beter kunnen plannen. Slechts 17 procent is bereid om in hetzelfde tempo te werken tot na 65 jaar.

Een kwart van de 50-plussers vreest niet meer mee te kunnen op de arbeidsmarkt. Uit angst blijft twee op de drie dan ook bij zijn huidige werkgever. Anderzijds zegt 60 procent dat de werkgever rekening houdt met hun privéleven en twee derde vindt dat de werkgever zorgt voor een goede werk-privébalans.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen