< Terug naar overzicht

MBA of Mannelijke Bazige Attitude?

Zijn MBA-afgestudeerden ‘Masters in Business’ of ‘Mannelijke Bazen’? Onderzoek aan de Brunel University’s Business School doet vooral dat laatste vermoeden. De MBA-opleiding blijkt sterk gericht op competitieve waarden en op analytisch vermogen. Luisterbereidheid, communicatievaardigheid of aanpassingsvermogen zijn weinig aan de orde.

“De MBA-opleiding is niet aangepast aan de moderne leiderschapswaarden”, zeggen de onderzoekers. “Er moet meer aandacht zijn voor de ‘zachte’ capaciteiten. Goede relaties opbouwen met personeel en klanten wordt in de toekomst steeds belangrijker binnen de harde concurrentiestrijd.”


MBA-studentes spreken over “het verborgen masculinisme” in het opleidingsprogramma en noemen de MBA-cursus “macho, seksistisch en competitief”. Ze vinden dat hun mannelijke klasgenoten last hebben van een “agressieve houding” en dat ze “meer zelfvertrouwen uitstralen dan wenselijk”. De opleiding zou volgens de onderzoekers competitieve, individualistische managers opleveren die niet aangepast zijn aan de moderne organisatievereisten van overleg en discussie, van empathie voor de belangen van anderen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen