< Terug naar overzicht

Maximaal 12 maanden ontslagvergoeding

Het Corporate Governance-comité speelt in op de verontwaardiging over al te riante ontslagpremies. De Corporate Covernance Code 2009 stelt dat topmanagers maximaal 12 maanden ontslagvergoeding kunnen ontvangen.

We hadden het al eerder over de nieuwe Corporate Covernance Code en wezen u al op enkele nieuwigheden. Klik hier.

Woensdag 18 maart viel op de toelichting van de code door professor Herman Daems, voorzitter, en Philippe Lambrecht, secretaris van de commissie Corporate Governance, in de Senaatscommissie Financiën en Economische aangelegenheden, toch nog wat nieuws te rapen.
Zo voegt de Code 2009 bij de wettelijke verplichting om een audit te organiseren bij dat dit comité ten minste vier keer per jaar moet bijeenkomen.
Qua vergoedingen voor topmensen moeten de ondernemingen een rapport bekendmaken waarin de beloningscriteria worden toegelicht. De ontslagvergoeding moet in principe worden beperkt tot 12 maanden loon.

Algemeen gaat in de code 2009 meer aandacht naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en diversiteit, wordt de rol en evaluatie van de raad van bestuur uitgewerkt en staat de dialoog met aandeelhouders en investeerders voorop.
Alle info op www.corporategovernancecommittee.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen