< Terug naar overzicht

Matexi wint ADMB Award 2012

Daniel Stepman, directeur Personeel & Organisatie bij bouwgroep Matexi, en Sebastiaan Hendrickx, master in Handelswetenschappen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB), winnen de ADMB Award 2012. Daniel Stepman was ook al een zeer interessante spreker op de HR Square Conference, die midden oktober plaatsvond. Een verslag van die opmerkelijke uiteenzetting krijgt u in HR Square van december.

Daniel Stepman, directeur Personeel & Organisatie bij Matexi, ontving de award voor HR-professionals. “Daniel Stepman bracht via een portfolio aan HR-initiatieven oplossingen voor de meest prangende knelpunten in de onderneming. Zo kon HR uitgroeien tot een business-partner en ontstond er een draagvlak voor onder meer een loon- en vormingsbeleid, functioneringsgesprekken en een werknemerstevredenheidsonderzoek”, motiveert de jury.

Met de award wil de jury een signaal en een oproep doen om HR diep in het kmo-landschap te laten doordringen. Stepman was onlangs ook een zeer gewaardeerde spreker tijdens de HR Square Conference ‘Verantwoord organiseren, overtuigend leiden’ bij de Nürburgring in de Duitse Hocheifel.

Pesten op het werk


In de categorie studenten schoot Sebastiaan Hendrickx (master in Handelswetenschappen, HUB) uit Boutersem de hoofdvogel af voor zijn masterproef 'De relatie van uitdagende en hinderende taakeisen met slachtoffer- en daderschap van pesten op het werk'.

De auteur bewijst via een kwantitatieve studie dat hinderende taakeisen van de job, zoals emotionele belasting, een voedingsbodem kunnen zijn voor pesten op het werk. Uitdagende taakeisen zorgen in beginsel voor minder gefrustreerde medewerkers, met minder risico op pestgedrag op de werkvloer tot gevolg.

“De auteur bestudeert op een innovatieve en creatieve manier een thema dat vandaag heel relevant is”, licht de jury toe. “De nauwgezetheid waarmee hij zijn onderzoek heeft opgezet en uitgevoerd, getuigt van hoge kwaliteit. Zijn bevindingen zijn bovendien heel relevant voor zowel de theorie als de praktijk.”

De laureaat bij de studenten haalde het van runners-up Bianca Vanlanduyt (Hogeschool Thomas More) en Karen De Visch (Universiteit Gent).

De award bekroont een HR-professional die met een innovatief en krachtig HR-project een grote meerwaarde heeft betekend voor zijn onderneming. Een tweede erkenning gaat naar een student die met zijn masterproef en onderzoek een relevante bijdrage leverde voor de HR-wereld.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen