< Terug naar overzicht

Mannen voelen zich niet bedreigd door gelijke kansen

Werknemers in organisaties waar vrouwen evenveel kansen hebben als mannen om de top te bereiken zijn vaker tevreden over hun baan. Opmerkelijk is dat mannen zich hier beter over blijken te voelen dan vrouwen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Michigan State University en de Florida State University. De werktevredenheid van mannen neemt sterker toe dan die van vrouwen wanneer zij in een organisatie werken waar vrouwen de top kunnen bereiken.

Volgens onderzoeker Susan Linz voelen mannen zich niet bedreigd wanneer vrouwen gelijke kansen hebben om de top te bereiken of wanneer hun baas een vrouw is, maar zien ze dat juist als een indicatie dat ze zelf ook goede carrièremogelijkheden hebben: “Als zij het kan, kan ik het ook.”

Voor het onderzoek werden 6,500 werknemers van 700 werkgevers in de voormalige socialistische landen Rusland, Servië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Kirgizië. Zelfs in culturen waar vrouwen nog steeds niet als gelijke worden beschouwd is er een positieve link tussen werktevredenheid en gelijke kansen voor man en vrouw. Dat geldt extra sterk voor de jonge generatie.

Bron: PW De Gids

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen