< Terug naar overzicht

Mannen met vrouwelijke bazen gedragen zich assertiever

Heel wat mannen voelen zich niet op hun gemak als ze geconfronteerd worden met een vrouwelijke baas. Hierdoor gaan ze zich assertiever opstellen, wat zo zijn gevolgen heeft voor de relaties op de werkvloer.

Mannen stellen zich vaak extra assertief op ten aanzien van een vrouwelijke leidinggevende. Het probleem verdient de nodige aandacht, aangezien het meer en meer doorweegt en de samenhang van het team kan ontwrichten. Raakt het natuurlijke ritme op lange termijn verstoord, dan kan het zelfs leiden tot een interne machtsstrijd.

Vervagende genderrollen

Waarom gedraagt de gemiddelde man zich assertiever ten aanzien van een vrouwelijke baas? “Het concept van de mannelijkheid wordt in de maatschappij minder dominerend en er is een duidelijke vervaging tussen de genderrollen,” weet Ekaterina Netchaeva. Zij is professor Management & Technology aan de Università Commerciale Luigi Bocconi in Milaan en onderzoekt de impact van genderrollen op de werkvloer. Een onderwerp dat meer en meer aan de orde is, nu vrouwen steeds vaker managementfuncties veroveren en de rol van belangrijkste broodwinner binnen het gezin overnemen. 

Geen discriminatie 

Netchaeva benadrukt dat mannen die zich bedreigd voelen, niet noodzakelijk vrouwen willen discrimineren: “Zelfs mannen die gendergelijkheid ondersteunen, zouden de vooruitgang van vrouwen als een bedreiging van hun mannelijkheid kunnen ervaren."

De professor merkt op dat er rekening gehouden moet worden met de sterke sociale normen rond mannelijkheid. Die sociale ‘dogma’s’ maken het voor mannen moeilijk om hun gedrag te erkennen of te veranderen.

De studie

Tijdens haar onderzoek liet Netchaeva mannelijke en vrouwelijke werknemers hun salaris onderhandelen met mannelijke en vrouwelijke managers. De vrouwelijke werknemers bleken geen verschillende reactie te hebben op de vrouwelijke of mannelijke manager. Mannelijke werknemers daarentegen ondervonden een uitgesproken negatief effect, nadat ze met een vrouwelijke baas hadden onderhandeld.

Zo waren ze tijdens het testen gevoeliger voor situaties die als bedreigend of risicovol gezien konden worden en vatbaarder voor angstgevoelens. Tijdens de gesprekken waren ze dan weer assertiever tegenover de vrouwelijke leidinggevende. Ze probeerden namelijk een gemiddeld salaris van 37.030 euro te verkrijgen bij hun vrouwelijke leidinggevende, tegenover een gemiddeld loon van 32.135 euro bij hun mannelijke manager.

“Het assertieve gedrag van mannen tegenover vrouwelijke superieuren kan een negatieve invloed hebben op de dynamiek op de werkvloer, de samenhang van het team verstoren en een remmende impact hebben op de groepsprestatie,” waarschuwt Netchaeva.

Ze merkte wel op dat mannen die ondervonden dat vrouwelijke managers geen interesse in macht en zelfpromotie hadden en zich proactief en direct gedroegen, zich minder defensief en assertief opstelden.

Wie past zich aan: de man of de vrouw?

Netchaeva concludeert dat als mannen hun gedrag niet willen bijsturen, dit waarschijnlijk het gedrag van de vrouwelijke managers zal beïnvloeden. Ze zullen misschien sneller proactief willen handelen en hun machtsstreven inperken (of toch minder tonen). Ze zullen harmonieuze relaties op de werkvloer als prioriteit zien en hun ego gemakkelijker kunnen relativeren.

In een ideale wereld zouden mannen en organisaties zich zorgen maken om deze bevindingen en hun gedrag aanpassen. Maar als ze dat niet doen, wat doet dat dan met (de positie van) vrouwen?

Bron: Jobat (jobat.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen