< Terug naar overzicht

Managers worden beter dankzij robotisering

Managers verwachten snellere en accuratere beslissingen te kunnen nemen op basis van de voortschrijdende automatisering. ‘Big data’ kan ook hun werk sterk verbeteren én de kosten drukken.

Volgens een onderzoek van informatie- en consultancybedrijf Cognizant bij 537 respondenten gaan managers ervan uit dat ongeveer 25% tot zelfs 40% van hun werk geautomatiseerd kan worden. Ze verwachten vooral betere beslissingen te kunnen nemen en minder fouten te maken dankzij robotisering, intelligente procesautomatisering (IPA) en ‘big data’.

In de meeste organisaties is de procesautomatisering reeds ingezet, al moeten er nog vele processen worden geautomatiseerd. De managers zien steeds krachtiger technologie op de markt komen en kijken uit naar zelflerende computers of kunstmatige intelligentie. Die maken een nieuwe generatie van kennisrobots mogelijk die menselijke eigenschappen kunnen ‘nadoen’.

De automatisering kan vooral worden ingezet bij herhalingsprocedures en handmatige verwerking van documenten. Het gaat daarbij niet alleen om snellere, maar ook om een betere verwerking. Ongeveer de helft van de respondenten denkt dat automatisering hun zakelijke processen de komende drie tot vijf jaar aanzienlijk zal verbeteren. Bijna de helft heeft dezelfde verwachtingen voor zakelijke analyses.

En dan is er nog de ‘return on investment’ van deze technologie. Zowat 20% van de managers zegt nu al dankzij IPA meer dan 15% op de kosten te hebben bespaard in het afgelopen jaar.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen