< Terug naar overzicht

Management heeft weinig vertrouwen in de combinatie HR en big data

Wat betreft big data, heeft de organisatie maar weinig vertrouwen in de competenties van de HR-afdeling. Nochtans ziet men zeker het nut in van big data. Tijd dus voor de HR-afdeling om aan haar geloofwaardigheid te werken.

Uit nieuw onderzoek van adviesbureau KPMG blijkt andermaal het wantrouwen in HR’s analytische en strategische waarde. Organisaties tonen immers maar weinig vertrouwen in HR als het gaat om de bruikbaarheid van big data. Het grootste obstakel: de reputatie van de HR-functie. Het rapport adviseert daarom de directies en HR-directeures om evidence-based HRM te omarmen, omdat HR anders gewoonweg terrein zal verliezen in de organisatie.

Twijfels over potentie van HR

Een aanzienlijk obstakel voor een wijdverspreide acceptatie van de evidence-based HR-aanpak, is het gebrek aan geloofwaardigheid van de HR-afdeling. Zowat de helft (51 procent) van de niet-HR-leidinggevenden geeft aan dat hun HR-leiders niet in staat zijn om tastbare correlaties aan te tonen tussen hun personeelsmanagement en de resultaten van het bedrijf.

Volgens KPMG komt het erop neer dat de sceptische houding niet over big data zelf gaat, maar over het vermogen van HR-professionals om big data effectief in te zetten. Andere zaken die worden aangehaald als belangrijke obstakels voor het gebruik van evidence-based HR zijn de bedrijfscultuur (32 procent), gebrek aan vaardigheden en middelen (30 procent) en de kwaliteit van de data (29 procent).

Sceptische houding verdwijnt

Het belang van de HR-afdeling voor de organisatie wordt echter zeker wel gezien: de overgrote meerderheid (85 procent) van de ondervraagden erkent het belang van de HR-afdeling voor het behalen van strategische doelstellingen. Toch heeft nog maar 62 procent van de organisaties big data tools ingezet om de efficiëntie daarvan te verbeteren.

Deze sceptische houding lijkt echter om te slaan, aangezien 70 procent van de respondenten aangeeft binnen de komende drie jaar het gebruik van big data en andere analytische tools te zullen opschroeven.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen