< Terug naar overzicht

Maaltijdcheques en resultaatsgebonden bonus mogen hoger

Op 1 januari 2016 mag de waarde van de maaltijdcheque met 1 euro opgetrokken worden tot 8 euro. De persoonlijke bijdrage van de werknemer van 1,09 euro verhoogt niet. Ook de collectieve resultaatsgebonden bonus mag hoger.

De ministerraad heeft de bepalingen uit het sociaal akkoord over de verhoging van het bedrag van de maaltijdcheques en de collectieve resulaatsgebonden bonus aan werknemers goedgekeurd.

Naast de mogelijke verhoging van de maaltijdcheques tot 8 euro, valt de toelating om ook de resultaatsgebonden bonus op te trekken. Deze collectieve bonus mag uitbetaald worden als een voorafgaandelijke doelstelling is bereikt, bijvoorbeeld als er een grotere markt veroverd is, als er meer winst gemaakt is of als er bepaalde besparingen verwezenlijkt werden. Die bonus is echter geplafonneerd en het bedrag schommelt naargelang van de sector en bedrijven.

Ook deze collectieve bonus is een fiscaal interessant extraatje, omdat het bedrag vrij is van belastingen voor de werknemers. De werkgever moet alleen een sociale bijdrage betalen.

Bron: De Tijd (tijd.be), De Standaard (standaard.be), De Morgen (demorgen.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen