< Terug naar overzicht

Maaltijdcheque is hét werknemersvoordeel bij kleine ondernemingen

Bijna 60% van de ondernemingen met één tot tien werknemers kent maaltijdcheques toe aan zijn personeel, als er een voordeel gegeven wordt. Andere werknemersvoordelen blijven marginaal. Dat blijkt uit een onderzoek bij eigen klanten door Groep S Sociaal Secretariaat.


In 58,98% van de gevallen waarin benefits worden toegekend, gaat het om maaltijdcheques. De groepsverzekering komt op de tweede plaats (22,39%), maar daarna valt er een grote kloof. In 9,51% van de gevallen hebben de werknemers een bedrijfswagen. De hospitalisatieverzekering was goed voor 6,20% van het totaal.


Wie per fiets wil gaan werken, moet goed uitkijken bij welk bedrijf hij belandt. Slechts in 1,34% van de gevallen waar er incentives worden toegekend, krijgt hij daarvoor een vergoeding. De werkgever is niet verplicht een fietsvergoeding toe te kennen, behalve wanneer deze vergoeding sectoraal is vastgelegd. Ook aandelenopties (1,58%) zijn een zeldzaamheid geworden.


In Vlaanderen wordt meer aandacht besteed aan gezondheid dan in Wallonië of in Brussel, wat blijkt uit de ruimere verspreiding van de hospitalisatieverzekering. In Brussel denkt men dan weer meer pensioengericht. Groepsverzekeringen worden in deze regio meer toegekend.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen