< Terug naar overzicht

Maak privéproblemen bespreekbaar op de werkvloer

Gaat u wel eens een gesprek aan met een medewerker die kampt met privéproblemen? Een oprecht gesprek kan langdurig ziekteverzuim vermijden.

Volgens risicoadviseur Aon gaan werkgevers veel te weinig in gesprek met hun medewerkers over privéproblemen. Het bedrijf maakte een studie op basis van honderden dossiers van langdurig ziekteverzuim tussen 2011 en 2013.

Te veel focus op het medische 

Het probleem is volgens Aon dat werkgevers die ziekteverzuim willen voorkomen, nog altijd te snel de focus op de medische aspecten van verzuim leggen. Langdurig ziekteverzuim (vanaf vier weken) heeft echter dikwijls een niet-medische oorzaak. Privéproblemen (zoals een scheiding of conflicten op de werkvloer) en gebrek aan motivatie, zijn de oorzaak van 61 procent van het totale langdurige ziekteverzuim.

In het voorkomen van ziekteverzuim leggen de werkgevers echter vooral de focus op medische preventie, zoals een preventief medisch onderzoek, gezond eten in de kantine of het stimuleren van sporten. Dat zijn zeker en vast goede maatregelen om chronische welvaartsziekten te voorkomen, maar ze bieden geen oplossing voor uitval als gevolg van privéproblemen.

Mantelzorg als tweede baan

Langdurig verzuim als gevolg van mantelzorg aan familie in de eerste en tweede lijn bij vrouwen, is drie keer zo vaak een oorzaak van afwezigheid (0,9 procent) als bij mannen (0,3 procent). Die personen hebben er haast een tweede baan bij, doordat zij voor hulpbehoevende familieleden zorgen. Op lange termijn leidt dat tot uitval. Aon adviseert werkgevers om daar rekening mee te houden en ruimte te bieden voor zorg- of calamiteitenverlof.

Ga het gesprek aan

Het lijkt erop dat werkgevers terughoudend zijn in het bespreken van privéproblemen van medewerkers. Door in alle openheid het gesprek aan te gaan en naar oplossingen te zoeken, zouden echter veel problemen voorkomen worden.

Gaan werkgevers het gesprek niet of te laat aan, dan lopen de kosten van het ziekteverzuim al snel op. Zo neemt een langdurig verzuimdossier met meerdere klachten, waarbij een echtscheiding de feitelijke reden achter het verzuim is en niet één van de andere aanwezige klachten, gemiddeld 150 tot 200 kalenderdagen in beslag. Per dossier kost dat werkgevers al snel meer dan 30.000 euro. Langdurig verzuim als gevolg van relatieproblemen komt bij mannen en vrouwen overigens even vaak voor, maar vrouwen verzuimen in die gevallen gemiddeld 130 dagen langer.

Maatwerk

Aon adviseert werkgevers in gesprek te gaan met medewerkers over hun persoonlijke situatie op het werk én daarbuiten. Oprechte aandacht voor de mens kan een hoop verzuim voorkomen. Dat betekent wel dat de aanpak van verzuim steeds meer maatwerk wordt.

Als voorbeeld vernoemt de studie iemand met een kostbare leaseauto die door een echtscheiding de kosten van levensonderhoud fors ziet stijgen. Een werkgever die dan bereid is om een goedkopere leaseauto ter beschikking te stellen, geeft zo’n medewerker weer lucht en een zorg minder in een toch al zeer stressvolle situatie. Niet alleen wordt daarmee ziekteverzuim voorkomen, het zorgt er ook voor dat de medewerker zich meer verbonden voelt met zijn werkgever.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen