< Terug naar overzicht

Lunch ‘al desko’ is populair en dat is te gek

Een steeds hogere werkdruk noopt werknemers vaker hun lunchpauze over te slaan. Ze vrezen dat ze anders hun dagtaken niet tijdig kunnen afwerken. Of ze willen bij collega’s de indruk wekken dat ze harde werkers zijn. Dat doen ze tegen beter weten in.

Een vijfde van de werknemers beweert dat ze te veel werk hebben om ’s middags te pauzeren voor de lunch. Zo blijkt uit een rondvraag bij 2000 Britse werknemers door een Flexioffices, een Londens immokantoor gespecialiseerd in kantoorruimtes.

Zo’n tien procent zegt tijdens de middag verder te werken om zo de indruk te geven dat ze harde werkers zijn. Zo’n acht procent neemt geen lunchpauze omdat ze ervan uitgaan dat hun leidinggevende dat ook verwacht. Een vijfde werkt voort omdat de collega’s dat ook doen. En zeven procent denkt zo promotie te kunnen krijgen.
Geen lunchpauze nemen, heeft echter een negatief effect, weten de respondenten: 23 procent klaagt geen tijd voor zichzelf te hebben, 22 procent voelt zich mentaal uitgeput, 21 procent is gestresseerd, 20 procent is ongelukkig en/of vindt dat ze te hard werken. Nog eens 18 procent zegt zich moeilijk te kunnen concentreren.
Meer dan driekwart van de respondenten (78 procent) zegt dat er geen ruimte is waar ze kunnen pauzeren ’s middags.
Niettemin moedigt meer dan de helft van de werkgevers (57 procent) zijn werknemers aan alsnog te pauzeren tijdens de middag.

Bron: HR Review

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen