< Terug naar overzicht

Loopbaanrekening brengt duidelijkheid in verlofstelsels

Federaal minister van Werk Monica De Coninck wil werk maken van een loopbaanrekening, die het huidige kluwen van verlofregelingen moet vervangen. De loopbaanrekening moet een beter inzicht bieden op welke verlofvormen men recht heeft.

“Als we mensen vragen om langer te werken, moeten we zorgen voor een ontspannen loopbaan, waarbij werk en privéleven verzoend zijn”, vindt federaal minister van Werk Monica De Coninck (SP.A).

België kent momenteel een uitgebreid gamma aan verlofregelingen. De meeste bekende zijn loopbaanonderbreking en tijdskrediet, maar ook ouderschapsverlof, adoptieverlof, medisch verlof, rouwverlof en palliatief verlof zijn mogelijk. Heel wat mensen weten nu simpelweg niet op welke soorten verlof ze recht hebben en maken er dus ook geen gebruik van.

“Dit willen we oplossen met een loopbaanrekening”, kondigt minister De Coninck aan. “Iedereen krijgt bij de start van zijn of haar loopbaan een basiskrediet, dat vervolgens aangevuld wordt in functie van de loopbaanduur en bepaalde gebeurtenissen, zoals de geboorte van een kind. Dit voorstel past binnen het regeerakkoord, dat voorziet dat de stelsels van tijdskrediet en loopbaanonderbreking tegen 2020 geharmoniseerd moeten zijn.”

De concrete uitwerking van dit voorstel zal gebeuren in overleg met vakbonden en werkgevers.

Bron: www.s-p-a.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen