< Terug naar overzicht

Loopbaan van 45 jaar onrealistisch door werkdruk

Bijna zes op de tien werknemers zegt dat een loopbaan van 45 jaar niet realistisch is door de hoge werkdruk. Al bestaat bij weinige de indruk dat er door de crisis harder moet gewerkt worden.

Dat blijkt uit een peiling van Netto/De Tijd. 58 procent van de respondenten geeft aan dat een loopbaan van 45 jaar niet realistisch is door de werkdruk. De werkdruk speelt vooral de werknemers tussen 35 en 50 jaar parten (66 procent). Maar ook de helft van de min-35-jarigen maken zich zorgen over de hoge werkdruk en acht een loopbaan van 45 jaar onrealistisch.

Iets meer dan de helft van de 50 plussers (51 procent) denken dat ze het ritme waartegen ze werken wel kunnen volhouden tot aan hun pensioen. In de andere leeftijdscategorie√ęn is er meer twijfel of men het huidige werkritme kan volhouden tot aan zijn pensioen: 61 procent van de 35 tot 50 jarigen en 57 procent van de min 35 jarigen twijfelen daar aan.

Vier op de tien jongeren vindt dat ze door de crisis harder moeten werken en dat het privéleven daaronder lijdt. 33 procent van de 35 tot 50 jarigen en 26 procent van de 50-plussers delen de mening van de jongeren.

Tot slot vindt 36 procent van de jongeren dat jonge werknemers meer moeten kunnen verdienen dan oudere als zij een grotere meerwaarde betekenen voor het bedrijf. 17 procent van de 35 tot 50 jarigen en 14 procent van de 50-plussers is het daarmee eens.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen