< Terug naar overzicht

Loonstijging na inflatie in 2003 tussen 1 en 3,5 procent

De werknemers in de meeste landen kunnen dit jaar rekenen op een netto loonstijging na inflatie tussen 1 en 3,5%. Dat blijkt uit een studie bij multinationale ondernemingen uit 60 landen van managementadviseur Mercer Human Resource Consulting.

De werknemers in de meeste landen kunnen dit jaar rekenen op een netto loonstijging na inflatie tussen 1 en 3,5%. Dat blijkt uit een studie bij multinationale ondernemingen uit 60 landen van managementadviseur Mercer Human Resource Consulting. Voor Belgiƫ wordt een brutoloonstijging van 4,4% verwacht. Dat is meer dan de loonnorm.
De onlangs vastgelegde Belgische loonnorm voor 2003 en 2004 bedraagt 5,4%, te spreiden over de beide jaren. Het grootste gedeelte van deze stijging, waarin de inflatie reeds verwerkt zit, is gepland voor 2004. De verwachte inflatie voor 2003 bedraagt 1,4%, zo blijkt uit ramingen van onder meer het Internationaal Muntfonds en het Belgische Federale Planbureau. Zelfs in de veronderstelling dat de helft van de loonnorm (2,7%) in 2003 wordt gerealiseerd, blijft er na aftrek van de inflatie (1,4 procent) maar 1,3 procent over, een pak minder dan de 3 procent uit de Mercer-studie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen