< Terug naar overzicht

Loonnorm kan soepeler

De wet op de loonnorm is niet soepel genoeg. Bedrijven hebben het soms moeilijk om mensen te vinden omdat de lonen te laag zijn. “Bedrijven, sectoren of regio's die dringend op zoek zijn naar personeel moeten extra opslag kunnen geven", stelde Pierre Wunsch, de nieuwe gouverneur van de Nationale Bank, bij de voorstelling van het jaarverslag.

De Nationale Bank mengt zich in de discussie over de loonnorm en pleit voor meer flexibiliteit. “Waar krapte is op de arbeidsmarkt moeten de lonen sterker kunnen stijgen. Soms is het moeilijk om iemand aan te trekken omdat de verloning te laag is. Door de wet op de loonnorm verliezen de lonen hun functie als prijssignaal”, zegt Pierre Wunsch, de nieuwe gouverneur van de Nationale Bank bij de voorstelling van het jaarverslag.

De wet zet een plafond op loonsverhogingen, om de Belgische concurrentiekracht te vrijwaren. Precies daartegen hebben de vakbonden gestaakt. Ze vinden het plafond van 0,8 procent boven op de inflatie te mager, zeker in de huidige conjunctuur. De stakers legden het werk neer om een wetswijziging af te dwingen. Wunsch liet zich er niet over uit hoe de wet eventueel kan worden aangepast. “Wij doen de vaststellingen, niet de voorstellen. Dat is iets voor de sociale partners.” Hij pleitte niet voor een regionalisering van de loonnorm. “Het gaat om segmenten van de economie waar de krapte het grootst is. Die zijn er in alle delen van het land.” De gouverneur is zeker geen voorstander van het afschaffen of radicaal wijzigen van de loonnorm. “De loonkosten zijn in België bij de hoogste ter wereld. We hadden een voorsprong qua productiviteit, maar die zijn we aan het verliezen.”

Uit het jaarverslag blijkt voorts dat de Belgische economie het vorig jaar goed deed. Er kwamen 59.000 banen bij, de werkloosheid daalde met zo’n 30.000 eenheden. In 2015 kwamen er 41.000 bij, 59.000 in 2016 en 65.000 in 2017. Al valt de forse stijging sinds 2008 van het aantal tijdelijke contracten op. Bijna de helft (46 procent) van de nieuwe aanwervingen in 2018 gebeurden via tijdelijke contracten (contracten van bepaalde duur, uitzendarbeid of studentenwerk). Dit is een stijging van 12 procent ten opzichte van 2008. Ook het aantal vaste contracten die aan nieuwe medewerkers worden aangeboden daalden van 66 procent in 2008 tot 54 procent in 2018.

Bron: De Standaard/De Tijd/L’Echo

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen