< Terug naar overzicht

Loonnorm doorbroken op ondernemingsniveau

De tot nu toe afgesloten sectorale cao’s houden zich bijna steeds aan de wettelijke loonnorm. Maar op het ondernemingsniveau tekent zich een ander beeld af.

Dat besluit de werkgeversorganisatie Unizo uit een analyse van de al bereikte (voor)akkoorden. Volgens Unizo-topman Karel Van Eetvelt zetten de bonden de werkgevers vaak onder zware druk om door de loonnorm te breken. Door de schaarste op de arbeidsmarkt lukt dat geregeld.

De sectorale cao’s houden zich aan de regel dat in de periode 2011-2012 slechts 0,3 procent opslag boven op de index mag worden toegekend. Bovendien mag die loonsverhoging pas volgend jaar ingaan.

Sommige akkoorden zitten met andere voordelen in een grijze zone. Het gaat dan vooral om voordelen waarvan de juiste impact op bedrijfsniveau moeilijk kan worden ingeschat, zoals hogere vervoerstussenkomsten.

Voorbeelden zijn de hogere fietsvergoeding in de cao voor de voedingshandel en de hogere werkgeverstussenkomst voor het treinverkeer in het akkoord in het aanvullend paritair comité voor de bedienden (het pc 218). Ook de kostprijs van sommige premies is moeilijk berekenbaar.

Unizo is echter vooral ongerust over wat op ondernemingsniveau gebeurt. Verschillende sectorale cao’s laten toe dat in de bedrijven wordt voort onderhandeld. Meestal gaat het dan om een alternatieve invulling van de marge van 0,3 procent.

Hierop spelen de vakbonden gretig op in, aldus Unizo. “Er wordt soms vlakaf gezegd dat men lak heeft aan die norm en dat met meer over de brug komen de enige manier is om een staking te vermijden.” Ook de krapte op de arbeidsmarkt zet de bedrijven volgens Unizo onder druk.

Vooral in grotere kmo’s met 100 tot 200 werknemers en een vakbondsafvaardiging worden akkoorden afgesloten over loonsverhogingen die schommelen tussen een en drie procent boven de loonnorm.

“Dergelijke cao’s zijn in elk geval onwettig”, stelt Van Eetvelt. Hij is van plan federaal minister van Werk Joëlle Milquet (CDH) erover aan te schrijven en haar te vragen ertegen op te treden. De normale sanctie voor een onwettige cao is de vernietiging ervan.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen