< Terug naar overzicht

Loonakkoord voor bedienden metaalsector

Vakbonden en werkgevers in de metaalsector hebben een nationaal akkoord bereikt voor bedienden en kaderleden. Beide partijen kwamen overeen om de lonen met 0,3 procent te verhogen op 1 april 2012, al kan daar op ondernemingsniveau nog verder over worden onderhandeld.

Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Verder wordt het aanvullend pensioen verhoogd met 0,2 procent. Hierdoor zal het aanvullend pensioen in de sector voor iedereen op 1 april 2012 minstens 1,87 procent en op 1 januari 2013 minstens 1,97 procent bedragen.

Daarnaast werden nog een reeks kleinere maatregelen goedgekeurd. Het loonplafond voor tussenkomst in het woon-werkverkeer werd verhoogd en er komt meer tijd voor vorming. In 2012 moet 1,6 procent van de arbeidstijd aan opleiding worden besteed.

De vakbonden zijn na de afsluiting van het akkoord tevreden dat er niet wordt geraakt aan de indexering van de lonen en aan de baremaverhogingen, onder meer omdat er niet werd ingegaan op de vraag tot verbetering van de tijdelijke contracten en de versterking van het sociaal overleg.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen