< Terug naar overzicht

Loon van Britse CEO's explosief gestegen

De salarissen van bestuurders van grote ondernemingen in Groot-Brittannië is op dertig jaar tijd explosief gestegen. De loonkloof tussen directie en werknemers wordt dan ook steeds groter.

Dat blijkt uit een studie van de High Pay Commission, een onderzoekgroep naar grote salarissen. De voorbije dertig jaren zagen enkele Britse bedrijfsleiders hun inkomen met 4000 procent stijgen, terwijl de salarissen voor de middenklasse, professoren of agenten met vier werden vermenigvuldigd.

De leider van één van de honderd grootste Britse beursgenoteerde bedrijven kreeg gemiddeld 4,9 miljoen euro in 2010, tegen 175.000 euro voor een divisiegeneraal in het Britse leger. Een gemiddeld salaris in Groot-Brittannië bedraagt 30.000 euro.

De studie toont ook de kloof tussen directie en werknemers binnen grote ondernemingen. De bedrijfsleider van oliereus BP verdient 63 keer zoveel als een gemiddelde werknemer, terwijl dat in 1979 nog een factor van 16,5 was. Binnen de bank Barclays steeg die factor zelfs van 14,5 naar 75.

Volgens de onderzoekers kan de kloof tussen rijk en arm in Groot-Brittannië vergeleken worden met de situatie in sommige ontwikkelingslanden.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen