< Terug naar overzicht

Loon inleveren voor droomjob: liever niet

Een lager loon, maar wel je droomjob kunnen uitoefenen: slechts een kleine minderheid van de Belgische werknemers zou ervoor tekenen. Ook verlofdagen en een goede work-life balans geven we liever niet af. Op extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen of laptop zijn we dan weer wél bereid om in te leveren.

Zeven op de tien werknemers zegt tevreden te zijn met zijn huidige job. Dat blijkt uit online-onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half bij duizend Belgische bedienden. Wanneer hen gevraagd wordt naar de criteria voor dat werkgeluk, worden leuke collega’s (47 procent), een leuke jobinhoud (37 procent) en een goede verloning (35 procent) het vaakst genoemd. Maar dat betekent dus niet automatisch dat de Belg bereid is om in te leveren op loon om nog meer werkgeluk te genereren door het uitoefenen van hun droomjob.

Work-life in ruil voor droomjob

In ruil voor de ideale job, is slechts 10 procent van de bevraagde werknemers bereid om een minder goede balans tussen werk en privé te aanvaarden, gevolgd door minder verlofdagen (11 procent) en minder loon (15 procent). Jongeren (<34) accepteren dubbel zo vaak een minder goede work-life balans in ruil voor de job van hun dromen dan hun oudere collega’s.

Hoewel blijkt dat 40 procent van de bedienden helemaal niets willen opgeven in ruil voor een droomjob, zou een groter aandeel wel willen inleveren op extralegale voordelen, zoals een bedrijfswagen of mobiliteitsbudget (36 procent) of een laptop/gsm (33 procent). Jonge werknemers hebben er ook minder problemen mee om in te boeten op thuiswerk of flexibele werkuren.

Al is het natuurlijk de vraag hoe lang een droomjob een droomjob blijft als bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé niet in orde is…

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen