< Terug naar overzicht

Lonkt Nederland naar dienstencheques?

Met het invoeren van een systeem van dienstencheques, zoals gebruikt in België, zouden binnen korte tijd tot 125.000 nieuwe banen kunnen worden gecreëerd voor laag- en middengeschoolden. Daarnaast zorgt dit systeem voor een verschuiving van ‘zwart’ naar 'wit' voor een totaal van 228.000 banen.

Dat blijkt uit een onderzoek van consultancybedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) in opdracht van Vebego, een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten en de gezondheidszorg. In het onderzoek is bekeken wat de effecten zouden zijn van de toepassing van het Belgische dienstenchequesysteem in Nederland.

Met de invoering van het ‘Belgische’ systeem in Nederland kunnen niet alleen nieuwe banen worden gecreëerd, maar worden ook een kleine honderdduizend ‘zwart betaalde’ banen omgezet in officiële banen, zo blijkt uit het onderzoek.

Het systeem zou snel veel nieuwe banen opleveren en is veel goedkoper dan andere stimuleringsmaatregelen, zoals de Melkert-banen, aldus de onderzoekers. In het tweede kwartaal van 2013 waren in Nederland 197.000 laaggeschoolden werkloos.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen