< Terug naar overzicht

Lonen stijgen in 2012 met ruim 4 procent

De Belgische lonen zijn in 2012 met 4 procent gestegen ten opzichte van 2011. Bovendien komen steeds meer werknemers meer in aanmerking voor een bonus bovenop hun loon.

Dat blijkt uit de loonstudie van adviesbureau Hay Group. Het onderzoek is gebaseerd op 165.000 medewerkers uit ruim 500 Belgische organisaties. Het grootste gedeelte van de loonstijging (meer bepaald 3,04 procent) is het gevolg van de indexering en de automatische anciënniteitsgebonden verhogingen.

Dit jaar was er nauwelijks ruimte voor individuele verhogingen. De redenen: de hoge indexering en verplichte collectieve salarisverhogingen. Dit impliceert dat werkgevers moeilijkheden ondervinden bij het differentiëren van de salarisverhogingen tussen hun sterke en zwakke presteerders.

De studie bevestigt ook dat de Belgische lonen sterk leeftijdsgebonden zijn. Zo verdient een bediende van 55 tot 58 jaar tussen de 35 à 45 procent meer dan zijn collega van 26 tot 30 jaar die dezelfde functie uitoefent. In onze buurlanden is die loonspanning tussen oudere en jongere werknemers beperkter (20 tot 30 procent).

Dit verschil wordt veroorzaakt door ons loonsysteem dat vaak automatische loonsverhogingen geeft ten gevolge van diensttijd (anciënniteit). Door deze loonsystematiek zijn de oudere werknemers duurder, wat hun tewerkstellingskansen tempert, zo merkt de studie op.

Steeds meer werknemers komen in aanmerking voor een bonus bovenop hun loon, vooral op de lagere niveaus. Hay Group zegt dat bedrijven op een eerlijkere manier omgaan met hun bonussysteem. De tijd waarin de variabele beloning bij sommige organisaties bijna een verworven recht was, lijkt nu definitief voorbij.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen